ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Γράφει:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΤΟΣ
Θυμάστε που μιλήσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, με τίτλο «Πάει ο Παλιός ο Δήμος», για το σκληρό ροκ που ετοιμάζει ο Κεχαγιόγλου; Άρχισε με τα «χρόνια πολλά» και την αποχαιρετιστήρια ομιλία του. Το κλίμα των επικείμενων καταστροφών που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο τέως δήμαρχος Ραφήνας κλιμακώνεται διαρκώς. Συνεχίζεται με παρεμβάσεις στις κοβόμενες πίτες και πιεστική και ανούσια αντιπολίτευση στα αρμόδια όργανα. Ωστόσο, οι παρεμβάσεις αυτές χαρακτηρίζονται άστοχες από ενεργά στελέχη της παράταξης ΠΑΜΕ, τα οποία δείχνουν πλέον και δημόσια την ενόχλησή τους, προβλέποντας το αδιέξοδο όπου οδηγούνται από τον ηττημένο τους αρχηγό.
Οι απειλές Κεχαγιόγλου για μετατροπή του νοσοκομείου Νταού Πεντέλης σε στρατόπεδο λαθρομεταναστών, πέραν του ότι αποδείχτηκαν ανυπόστατες, στράφηκαν εναντίον του εμπνευστή τους, αλλά κι εναντίον όλων εκείνων που έσπευσαν να προτάξουν στήθη και σώματα για να μην περάσει ένα τέτοιο σχέδιο στον τόπο τους. Απλοί, καθημερινοί άνθρωποι σχολίαζαν ότι θα περίμεναν κάτι περισσότερο από τους ταγούς που εξέλεξαν να τους εκπροσωπούν: Θα ήθελαν μια πολιτική καταδίκη ενός τέτοιου σχεδίου πέρα και πάνω από το τοπικό στοιχείο μιας τέτοιας προοπτικής. Άλλωστε, το Άουσβιτς και όχι μόνο, ήταν ένα ωραίο και ήσυχο Πολωνικό χωριό πριν μεταβληθεί σε αιώνια αποτρόπαιο σύμβολο, χάρη στην εγκατάσταση του στρατοπέδου συγκεντρώσεως στα όριά του. Η ιστορία έχει καταδικάσει τέτοιες μεθόδους απομόνωσης κι εγκλεισμού αθώων ανθρώπων. Οι πολιτικοί θα πρέπει να καταδικάσουν αυτήν καθεαυτή την ιδέα τέτοιων στρατοπέδων, πριν ζητήσουν τον αποκλεισμό της εγκατάστασης στην περιοχή τους. Με τις δηλώσεις αυτές του Ανδρέα Κεχαγιόγλου και τις επίσης, άστοχες επιφυλάξεις του, για …ξεπούλημα του δημοτικού κολυμβητηρίου από τη νέα Δημοτική αρχή (σ.σ. πριν Χριστόπουλος -αλλά και οποιοδήποτε στέλεχος της νέας Διοίκησης-λαλείσαι) ο τέως δήμαρχος Ραφήνας επιβεβαιώνει τις δικές μας επιφυλάξεις και προβλέψεις. Η πληθωρική παρουσία του κ.Κεχαγιόγλου, στερεί από τα στελέχη που του έχουν απομείνει, κάθε πρωτοβουλία και δημοσιότητα, ενώ η απουσία πολιτικής επιδότησης ή ενεργητικής συμμετοχής σε μαζικούς φορείς (σ.σ. να πού οδηγεί η καθεστωτική ταύτιση των παρατάξεων!), τον κάνει μοναχικό μαχητή σ’ έναν αγώνα όπου ο αντίπαλος αναδεικνύει διαρκώς καινούργια στελέχη, η φρεσκάδα των οποίων θα διατηρηθεί την απομένουσα τριετία, λίγο πριν την κλιμάκωση δηλαδή του εξάμηνου προεκλογικού αγώνα.
Οι πολίτες θυμούνται ότι ο νυν αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Βλαχάκης δεν θεωρήθηκε κατάλληλος από τον τέως δήμαρχο, ώστε να συμμετάσχει σε μια επιτροπή η οποία θα έλεγε τη γνώμη της για έναν από τους τομείς που τώρα βρίσκονται στην αρμοδιότητά του πολιτικού μηχανικού κ. Βλαχάκη και συγκεκριμένα, εκείνον της πολεοδομίας. Αντίθετα, περισσότερο κατάλληλο έκρινε το «ΠΑΜΕ», για καθαρά πολιτικούς λόγους, μέλος της αντιπολίτευσης τότε, μέλος της παράταξης τώρα. Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που διαφώνησαν τότε με την επιλογή αυτή και μειοψήφησαν, βρίσκονται σήμερα εκτός της παράταξης.
Αν και πολύ νωρίς, προβλέπουμε περίπατο για τον κ.Γιώργο Χριστόπουλο, αν η μείζονα αντιπολίτευση δεν αποκτήσει σύγχρονο και αξιόμαχο αρχηγό. Ο πρώην δήμαρχος που επί μία δεκαεξαετία γευότανε τους «καρπούς» της εξουσίας, οσονούπω πρέπει να δηλώσει: Θα οδηγήσει ο ίδιος την παράταξή του στην επόμενη εκλογική σύγκρουση με σκοπό να πάρει το «αίμα» του πίσω; κι αν ναι, τι τον κάνει να πιστεύει ότι ο λαός της Ραφήνας και του Πικερμίου θα δηλώσει «μετάνοια» και θα τον ξαναφέρει στην εξουσία; Μήπως θα πρέπει να στηρίξει πολιτικά όλα τα στελέχη της παράταξης του, δίνοντας την ευκαιρία στο καθένα ξεχωριστά να αναδείξει τις πολιτικές ικανότητες του, που φυσικά δεν θα προέρχονται από μικροπολιτική αντιπαράθεση, ώστε «ομαλά» και αξιοκρατικά να αναδειχθεί διάδοχός του; Το συμπέρασμα από την πρώτη μέρα της αντιπολιτευτικής πολιτικής, δείχνει πως μοναδικός σκοπός του κ. Κεχαγιόγλου είναι να κάνει δύσκολη τη ζωή του διαδόχου του, αδιαφορώντας ακόμα για την υστεροφημία του. Αλλά και η παράταξη του κ.Χριστόπουλου, θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ωριμότητα και να αποφύγει τους λαϊκισμούς που οδήγησαν την προηγούμενη Δημοτική αρχή στην αντιπολίτευση. Ευτυχώς, οι δηλώσεις και οι χειρισμοί της υπόθεσης του ΚΕΛ και της αποχέτευσης, καθώς και του υποσταθμού της ΔΕΗ από πλευράς δημάρχου δείχνουν σοβαρότητα. Άλλα στελέχη του όμως, (αιρετά και τέως αιρετά) σπεύδουν να υιοθετήσουν αναίτιες διαμαρτυρίες. Στα ειδικά ζητήματα δεν αρκούν, ούτε η ηχητική δύναμη των φωνών, ούτε καν ο αριθμός των διαμαρτυρόμενων περιοίκων. Η Αθήνα διαθέτει αρκετούς υπόγειους ηλεκτρικούς υποσταθμούς, οι οποίοι κανέναν απολύτως κίνδυνο δεν επιφυλάσσουν για κανένα. Μια σειρά μικρών πάρκων και δεν- δροφυτευμένων πλατειών κατά μήκος των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου διαθέτουν επίσης, τέτοιους υπόγειους υποσταθμούς της ΔΕΗ, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες. Η δαιμονοποίηση της τεχνολογίας από την παράταξη Κεχαγιόγλου υπονόμευσε την αξιοπιστία της. Θα είναι κρίμα να συμβεί το ίδιο στην παρούσα Διοίκηση του γιατρού κ. Χριστόπουλου, ο οποίος περιβάλλεται από αξιόλογα στελέχη με επιστημονικό κύρος και μια σειρά από αναγκαία έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών, χαθούν σε ατέρμονες και ανούσιες συζητήσεις μελλοντικών αναρριχητών της εξουσίας.